Over ons

Wie zijn we en wie is wie?

xmascard_web

Atharina, Pablo, nog een Atharina en Ferdinand!

Geschiedenis

De Compagnie werd opgericht in 2005 door Marjolein Wagter, acrobaat en Gilles Candela, Franse acrobaat die deel heeft uitgemaakt van Les Grandes Personnes, een poppentheatergezelschap met reuze marionetten uit Parijs. Begonnen als acrobatiek duo hebben ze later samen ze de act ‘Join de parade’ ontwikkeld; een dans tussen een Ballerina op een manshoge bal en reuze marionet. In 2007 is Gilles gestopt met de compagnie en is Marjolein verder gaan uitbreiden.

Marjolein Wagter

Marjolein WagterMarjolein Wagter is sinds 1991 actief als acrobaat in diverse voorstellingsgroepen, waaronder “Sterke Jurken” en “Bruusk” en speelde onder andere op Oerol Terschelling en Noorderzon Groningen. In Frankrijk maakt zij deel uit van het artiesten collectief NUF ROF-artists. Van 1994 tot 2002 was zij werkzaam bij circus Santelli, waarvan vanaf 1999 als artistiek leider. Vanaf 2000 werkzaam bij circus Elleboog als docent acrobatiek en andere circustechnieken.
Zij treedt ook op met Duo-Marange.

Balduino Sierra

Balduino SierraBalduino studeerde kunstgeschiedenis in Venezuela , 1988-1995, vanaf 2001 woont hij in Amsterdam. Hier speelde hij in verschillende dans en theater groepen en sinds 2009 werkzaam met Compagnie with balls. Naast het optreden werkt hij als jeugdwerker bij Combiwel en als circus docent bij circus Elleboog.

Guro Falck Olsen

Guro Falck OlsenGuro ontdekte de kracht en magie van circus toen ze in Noorwegen, haar land van oorsprong, werkte met vluchtelingen kinderen. Dit werk bracht haar naar Palestina waar ze in 2007 les en optredens gaf met de Palestijnse Circus School. Na het volgen van de pedagogische circus opleiding bij Ecole de Cirque de Bruxelles, belandde ze in Amsterdam, waar ze sinds 2009 werkzaam is als circus docent bij Circuswerkplaats Boost, en ook bij Circus Elleboog.

Peter van Valkenhoef

Peter van ValkenhoefNa het afronden van de studies architectuur en sociaal werk, ontstond de passie voor acrobatiek en werd hij mede oprichter van duo ijs en weder. Hij volgde in Nederland lessen van de Osmanis, en in Frankrijk op de circus school Fratallini en aan de Ecole superieur d’art du Cirque in Chalon. Ijs en weder heeft 2 jaar opgetreden met cirque Archaos, en op vele internationale gala’s en festivals.

Marieke de Bruin

Marieke de BruinAls klein kind had Marieke een grote droom: Rondreizen met paard en wagen als klein circus.
Op haar 21ste begon ze een opleiding als Drama Docent om naast Circus zich te verdiepen in het theater en docentschap.
Sindsdien heeft zij op vele verschillende plaatsen over de wereld les gegeven en opgetreden. Onder andere in Kenia bij Sarakasi Trust, De Nafsi Acrobaten en Africa yoga project. Maar ook in Nederland bij o.a. Circus Elleboog en Circuswerkplaats Boost, SamShine stelten theater, Medusa en Kunst op stelten.

Jeroen Regtien

Jeroen RegtienJeroen Regtien heeft in 1999 zijn kunstopleiding afgerond met performance en circus. Hij werkt als docent en artiest bij verschillende gezelschappen zoals Circuswerkplaats Boost, More Balls Than Most, Tres Locos en Compagnie with Balls. Ook solo geeft hij verschillende performances.
In het verleden heeft hij op uiteenlopende buitentheaterfestivals gespeeld zoals de Parade, Oerol, Gentse feesten, maar ook binnen in het theater is hij al ruim twintig jaar wel eens te gast. Interactie en improvisatie zijn naast zijn circusvaardigheden talenten die hij in de loop der jaren heeft ontwikkeld en verfijnd.

Ronja Breuk

Thami Fischer

Thami FischerOpgegroeid met acrobatiek onder toeziend oog van zijn ouders die beide acrobaat zijn, en zelf afgestudeerd als professioneel danser op Codarts in 2011. Nu een interdisciplinaire performer die zijn plezier vindt in verschillende uitdagingen en het contact met de mensen om zich heen tijdens het vinden van steeds nieuwe vormen van integratie tussen deze kunstvormen.

kostuums: Mariken Biegman

Mariken BiegmanIn 1994 studeerde Mariken af aan de Hogere Landbouwschool als Milieukundig Ingenieur. Echter tijdens de studie besloot ze al om kleermaker te worden. Sindsdien ontwerpt en maakt Mariken theaterkostuums. Ook richtte ze in 2004 Het Mobiele Naaiatelier op, een straat-performance waarin naaien centraal staat. Mariken ontwerpt en maakt de kostuums voor Compagnie with Balls sinds het eerste uur.

website: John Kessels

John KesselsJohn behaalde in 1992 zijn doctoraal wiskunde, en in 1993 zijn lesbevoegdheid. Stond welgeteld 2,5 maand voor de klas, rolde toen in de ict, waar hij bijna 7 jaar bleef. Startte in 2001 met Vlieg- & Kunstwerk (sinds 2016: StudioEtc), waarin hij al zijn passies kwijt kon: acrobatiek met o.a. duo Oddlings, circusonderwijs, en het maken en onderhouden van websites, waaronder die van de Compagnie.